O tada, kai pagaliau pavargsti nuo "šokių-pokių" norisi kažko saldaus, ar ne? Štai receptas, sužadinantis visus receptorius: nosimi užuodi skanų bananų ir karamelės mišinį, ausimis girdi skambią Prancūzijos muziką, rankomis lieti švelnią Crepes blynelių tekstūrą, o liežuviu skanauji visų šių dalykų orkestrą.
Bananiniai Crepes
Skonis: 10/10. Tenkina visų saldumų kritikus.
Sudėtingumas: Paprasta kaip du kart du.
Porcijos: Blyneli paragauti gauna ~3 žmonės, nors priklauso nuo keptuvės skersmens.
Ar gaminčiau dar kartą? Būtinai.
Radau Easy French Food
Reikės:
- 1 didelio kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
- 1/2 puodelio miltų
- 1/2 puodelio ir dar 2 šaukštų pieno
- 1 a.š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
- 1 a.š. cukraus
- 1 a.š. aliejaus
- 1 banano, kuris atitektų dviems blynams.
Dabar nuspręskite, ar reikia įdėti daugiau pieno. Tešla neturi būti per skysta, ji bus panaši į blynų tešlą. Tai jausmas. Jūs jį patirsit.
Leiskite tešlai pastovėti apie valandą.
Dabar keptuvėje ištirpdykite mažą gabalėlį sviesto (patartina ant keptuvės nenaudot aliejaus-blynai įgaus nekokį skonį). Ir tada kepkite Crepes!
Toliau, įdaras. Aš bananus supjaustau (pjaustykit kaip norite, čia jau jūsų išradingumas :] ) ir pakepu ant sviesto, kol paminkštėja. Atsargiai, nesudeginkite!! Stebėkite, ar jie netampa juodi.
Tada bananus įdedu į vidų ir sulankstau blynelį. Jei turite, galite apšlakstyti juos karamele.
Skanaus! ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą