2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Rytojus be mokyklos ir mažas mažytis karamelės šaukštelis.




Aš mėgstu kalbėti daug. Labai daug. Jaučiuosi laiminga tik tada, kai turiu apie ką kalbėti. Bet dabar aš neišsiplėsiu ir parašysiu nedaug. Tikiuosi.
Daugelis skaitančių šias eilutes jau turbūt nebeprisimena, kaip linksma yra atsikelti vėlai vėlai, na, kokią 12-13 h. ir dar apie valandą gulėti lovose mąstant apie įvairius dalykus, tik ne mokyklą. Ne, aš nekalbu apie savaitgalius. Aš kalbu apie pačias pačiausias atostogas! Nesvarbu, ar tai rudenio, žiemos, pavasario ar netgi vasaros atostogos, juk svarbiausia, kad atostogos!

 Karamelė
Skonis: 10/10. Lyg irisas. Manau, kad tokia ir turėtų būti tikroji karamelė.
Sudėtingumas: Vieniems tai sudėtinga, kitiems ne. Bet turbūt visi pritars, kad darbo yra.
Porcijos: ~300 ml.
Ar gaminčiau dar kartą?  Taip.
Radau Good Eats n' Sweet Treats

Reikės: 
  • 2 puodeliai cukraus
  • 1/2 puodelio vandens
  • 1-2 a.š. kukurūzų sirupo (galit naudoti paprastą cukraus sirupą, kurį labai lengva pasidaryti :) )
  • 2/3 puodelio sunkios grietinėlės (36%. Jei nerasit, naudokit 35% )
  • 2 a.š. nesaldinto sviesto, kambario temperatūros
Įdėkite cukrų, vandenį ir kukurūzų sirupą į puodą, sumaišykit ingredientus ir tada uždėkite ant vidutinės ugnies. Nemaišant kaitinkite, kol karamelė taps gintaro spalvos, t.y. ~5-10 min. Sumažinkite ugnį ir, atsistoję toliau nuo puodo, įpilkite grietinėlę ir įdėkite sviestą. Kai karamelė "nurims" maišykite tol, kol neliks burbuliukų.

Ką daryčiau kitaip? Maniškė karamelė gavosi labai tiršta, todėl kitą kartą įdėsiu daugiau grietinėlės ir/arba nekaitinsiu taip ilgai.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą