2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Šokoladinis tortas su riešutiniu kremu ir kepintais riešutais

Pagaliau atėjo žiema. Ta žiema, kai paslydęs pargriūni, išsisuki koją ir vėl atsistoji. Na, gal ji ir vėluoja, bet bent jau madingai :) Madingai papuošia mūsų kiemus balta šalta paklode, suteikia vaikams daug daug džiaugsmo... :) Ir tai- pati nuostabiausia pasaka. 



Šokoladinis tortas su riešutiniu kremu ir kepintais riešutais

Biskvitas
2 1/4 puodelio miltų
1 1/2 puodelio rudo cukraus (demerara)
3/4 puodelio balto cukraus
1/2 puodelio margarino
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. košerinės druskos
1 puod. pasukų
3 kamb.temperatūros kiaušiniai
4 uncijos (~120 g.) ištirpdyto juodo šokolado
2 a.š. vanilės
1 puod. verdančio vandens
2 a.š. kavos

Kremas
2 1/2 puod. sunkios grietinėlės (35 %)
2/3 puod. cukraus
4 kiaušinių tryniai
1/4 puod. miltų
1/4 puod. kukurūzų miltų
1 1/2 vanilės
1/4 puod. Frangelico likerio
1 puod. kepintų, sukapotų riešutų

1.Pradedam su biskvitu. Išsukam baltą ir rudą cukrų su margarinu iki tol, kol bus vientisa masė. Įdedam kiaušinius ir vanilę.
2.Įpilam ištirpdytą šokoladą ir gerai išmaišom.
3.Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Įdedam sausus ingredientus į drėgnus, pakaitomis su pasukomis.
4.Kavos miltelius arba granules įmaišome į verdantį vandenį, tada ją įpilame į biskvito tešlą.
5. Paimame dvi vienodo skersmens torto formas ir uždedame kepimo popieriumi. Į abi įpilame po vienodai tešlos. (Jei neturite dviejų vienodo skersmens torto formų, darykite su viena, tačiau tai užims daugiau laiko)
6.Kepame 30 min. prieš tai pakaitintoje 180 laipsnių orkaitėje. Ant šakutės ar dantų krapštuko turi nebūti tešlos.
7.Kol biskvitai vėsta(atvėsusius biskvitus pjaukite perpus, taip, kad gautųsi keturi vienodo dydžio biskvitai), darome kremą. Įpilkite grietinėlę į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Nuimame nuo ugnies tada, kai grietinėlė būna visiškai prieš virimą.
8.Atskirame inde išplakame kiaušinių trynius su cukrumi. Įdedame kukurūzų ir įprastus miltus. Išplakame tol, kol yra vientisa masė.
9.Paimame samtį ir įpilame karštos grietinėlės į kiaušinius su cukrumi. Iš karto išmaišome.
10.Supilame likusią karštą grietinėlę. Perpilame visą karštą masę atgal į puodą.
11.Kaitiname masę, visą laiką maišant, kol ji taps tiršta.
12.Įpilame karštą kremą į karščiui atsparų indą ir įdedame vanilės bei Frangelico likerio. Uždengiame kremą maistine plėvele taip, kad ji liestų kremą. Nedarome tarpų. Paliekame kremą stovėti, kol jis bus kambario temperatūros. Įmaišome kepintus riešutus tada, kai pradedame juos naudoti.
13.Sudedame tortą. Neperdedame kremo į sluoksnį!!
                                  

Patarimai ir pastabos:*Torto puošimą palikite kitai dienai, leiskite tortui atvėst, nes kitaip torto forma bus tokia kaip nuotraukoje.
*Vietoje Frangelico likerio naudojau brendį.
*Jeigu matote, kad tešla per skysta, vietoje 1 puodelio kavos, įpilkite tik pusę.
*Gali būti, kad kremo gausis per mažai, (taip buvo ir man) todėl nenorint sunaudot tiek ingredientų, pasidarykite štai tokį kremą:
500 g. grietinėlės
~2 šaukštus želatinos
Citrinos rūgšties
Brendžio arba Frangelico likerio
~200 g. cukraus
Vanilinio cukraus (iš akies)

*Galite dėti pasukų su skoniu, jo nesijaus. Aš dėjau aviečių skonio pasukų su sėmenimis. :)

Šaltinis-http://www.duodishes.com/recipe/cakes-pies-tarts/let-them-eat-cake/

Skanaus!! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą