2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Šokolado fondiu

Viską apibūdina vienas žodis- šo-ko-la-das.

Šokolado fondiu 
3 plytos juodo šokolado (sukapoto)
250 g. grietinėlės
Pieno
Žiupsnelis druskos
Įvairūs vaisiai

1.Puode užvirinkite grietinėlę. (Tik nepervirkite!!) Kol grietinėlė virs pjaustykite vaisius. (Geriau vaisius būkite susipjaustę iš anksto.)
2. Kai grietinėlė užvirs, sudėkite kapotą juodą šokoladą ir toliau kaitinkite nuolat maišant. Jeigu masė bus per tiršta, įpilkite pieno.
3.Perpilkite šokoladą į fondiu indą.
4.Pasiimkite fondiu šakutę, desertinę šakutę ar ką kitą ir mirkykite vaisius. Valgykite iš karto.



Įdomūs patobulinimai:
*Įdėkite cinamono ir čili pipiro.
*Įdėkite vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto švelnesniam skoniui.
*Espresso kava niekada nepamaišo šokoladui!
*Šokoladas ir apelsinas-puikus derinys. Įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės arba įpilkite citrinos sulčių.
*Saldumą mėgstantys žmonės juodą šokoladą visad gali pakeisti pienišku ar baltuoju šokoladu.


Skanaus!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą