2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Šokoladiniai bučinukai su lazdynų riešutais....

 Gal ir praėjo Valentino diena, bet bučinukus vis dar dovanoju... :)


Reikės:
  • 90 g. minkšto sviesto
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 70 g. cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 125 g. paprastų kvietinių miltų
  • 50 g. maltų lazdyno riešutų
  • 30 g. nesaldintos kakavos miltelių, plius žiupsnelis apibarstyti
Šokoladinis riešutinis įdaras:
  • 125 g. juodojo šokolado
  • 50 g. minkšto sviesto
  • 125 g. šokoladinio riešutinio užtepo (pvz. "Nutella") 
 Dideliame dubenyje suplakite sviestą, vanilę, cukrų ir kiaušinį iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite miltus, lazdynų riešutus ir kakavos miltelius ir suminkykite standžią tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį ir suvyniokite jį į plėvelę. Atvėsinkite šaldytuve valandą. Įkaitinkite orkaite iki 180°C. Ištepkite riebalais 2 kepimo skardas. Iškočiokite tešlą į 3mm. storio lakštą. Specialiu pjaustikliu išpjaukite 5cm skersmens skritulėlius. Išdėliokite juos ant paruoštų skardų. Kepkite, kaskart po vieną skardą, kol lengvai apskrus, apie 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite 5 minutes. Perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
 Šokoladinis riešutinis įdaras:
Prikaistuvyje dvigubu dugnu ištirpinkite šokoladą virš vos verdančio vandens. Dubenyje suplakite šokoladą, sviestą ir riešutinį užtepą iki vientisos masės. Atvėsinkite šaldytuve 20 minučių. Ant pusės atvėsintų sausainėlių užtepkite įdaro. Uždenkite likusiais sausainiais. Apibarstykite kakavos milteliais ir patiekite.



Patarimai, pastabos:
  • Tešlos daryčiau daugiau, nes kažkaip labai jau mažai gavos...
  • Specialaus pjaustiklio neturėjau, todėl paprasčiausiai naudojausi taurele.
 Receptą radau knygoje "Šokoladas"

Skanaus!! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą