2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Paplepėkim apie draugus arba nepavykęs "Lava cake"

Plepalai apie draugus tikrai ne mano stilius. Bet gi kartais reikia neklausyti savo išsidirbinėjimų. (Ar tai bent lietuviškas žodis? "Išsidirbinėjimai". Ne, nemanau. O ir pabrauktas raudonai...) Ne, aš nesakysiu, kad tikri draugai, kaip žvaigždės, kurios nukrenta į Žemę tam, kad tu neišeitum iš proto. Nors jie tokie ir yra, bet kartais neatlieka savo darbo. Kartais tos žvaigždės taip su tavim įsisiaučia, kad vis dėl to tu išeini iš proto.

 Bet aš čia atėjau kalbėti ne apie tai. Aš čia atėjau kalbėti apie geriausią savaitgalį, na, gal ir ne gyvenime, bet tikrai šiais metais! Pagaliau sužinojau, ką reiškia tikra "Tiesa-Drąsa" ir labai netvarkingas stalas. Ačiū visiems "teatriečiams" (taip, ką tik sugalvojau šį žodį) už ypatingą savaitgalį!! :)






Šokoladiniai "Lava" pyragaičiai

Skonis: 10/10. Labai labai labai skanus. Ypač šokoladinis.
Sudėtingumas: Vienintelis sudėtingas dalykas-kepimo laikas, kuris kaitaliojasi priklausant nuo kepimo formos ir orkaitės.
Porcijų skaičius: Priklauso nuo kepimo formos, o šiaip, maždaug 5-6 pyragaičiai.
Ar gaminčiau dar kartą?  Taip, taip ir dar kartą taip!! Netgi visiškai iškepęs jis nuostabiai drėgnas ir šokoladinis!! 
Radau  "Beatos virtuvėje"

Reikės:
100-120 g šokolado juodo
100 g sviesto
2 kiaušiniai
2 tryniai
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai miltų
Kaip paruošti:

  1. Šokoladą ištirpinti su sviestu dubenyje, įstatytame verdančio vandens puode. Atsargiai, per daug nevirti, kad šokoladas nesudegtų. Tada patraukti nuo ugnies ir palikti pravėsti.
  2. Kiaušinius išplakti su cukrumi labai labai gerai, kad beveik baltos putos būtų, tada dėti trynius ir dar kartą paplakti. (Cukraus kupini šaukštai, aš kažkada gal sverdavau, nes šitas receptas iš mano šeimininkutės knygos iš kažkur nurašytas, bet šiaip, tingiu aš tas svarstykles traukioti kiekvienam šimtui gramų.)
  3. Į išplaktus kiaušinius lengvai įmaišyti lydytą šokoladą.
  4. Miltų du vidutinio kupinumo šaukštus (apie 45-50 g), keletą kartų persijoti ir įsijoti į šokolado masę, lengvai, gražiai įmaišyti, per daug nesiduodant…
  5. Kepimo formeles ištepti sviestu, supilti tešlą ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Jei nėra laiko, tai dedu į kamerą šaldymo.
  6. Kai tešla jau atrodo visai sustingus, nusistovėjus ir atšalus, tada jau kepti reikia juos. 12 minučių siūlau nekišt nosies, bet paskui pradėti tikrinti. Žodžiu, iš viršaus jau turi būti iškepęs viršus ir nusistovėjęs, bet viduje dar viskas turi būti skysta (bet tik kaip pamatyt??? Nes nesimato plika akim, taigi, siūlau jausti, įsivaizduoti ir tikėtis). Gali kepimas užtrukti ir kokia 20 minučių, jei kepat visoj orkaitėj tik du tuos pudingus, tai, savaime suprantama, greičiau iškeps, o jei jų keturi ar aštuoniolika, tai lėčiau…

 Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą