2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Sviestiniai kakaviniai sausainiai arba Padaryk-Iškepk-Valgyk

Ar kada nors pagalvojote, kiek daug laiko užima sugalvot, ką rašyti ŠTAI ŠIOJE VIETOJE? Taip, tai yra sunku. Taip sunku, kad mano eilėje dar laukia 4-5 receptai. Šokoladas šiems sausainiams nebūtinas, netgi nereikalingas, nes jiems skonį suteikia kakava, o sviestas padaro trapučius trapučius.

 Sviestiniai kakaviniai sausainiai Skonis. 10/10. Labai skanūs, trapūs, puikiai tinka su arbata.
Sudėtingumas. Labai labai labai lengva, tik kartais būna sunkumų su tešla.
Porcijos. ~1-2 skardos.
Ar gaminčiau dar kartą? Taip.
Radau Gaspadine.lt


Reikės:
  • 150 g. cukraus
  • 200 g. kvietinių miltų
  • 2 š. kakavos
  • 1.5 a.š. kepimo miltelių
  • 200 g. sviesto
Dubenyje sumaišome cukrų ir minkštą sviestą, beriame miltus, kakavą, kepimo miltelius. Užminkome tešlą. Jeigu tešla bus per skysta, labai plyš ar dar kas nors, nebijokite įdėti miltų ir/arba vandens ar pieno!!! Iškočiojame lakštą, iš kurio išspaudžiame sausainiukus. (Galiausiai ant tos tešlos taip supykau, kad padariau ją į dešrą ir nebandžiau daugiau jų spaudinėti su formelėmis :) ) Juos dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepame apie 12 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą